Приредбе

 

ОШ „Вук Караџић“ културно-уметничким програмом, књижевним манифестацијама и трибинама обележава неколико датума, међу којима издвајамо Дан школе-26.октобар, Савиндан – школску славу-27. Јануара, Дечју недељу као и свечану академију поводом завршетак основног образовања.

 

Сви ученици активно учествују у стварању приредби уз стручну помоћ професора српског језика Верице Човеић и Јелене Ћетковић као и наставника музичког образовања Љиљане Милићевић која је задужена за организацију музичког дела програма.

 

 

 

 

27.01.2016. Светосавска приредба

 

 

 

 

 


 

208. година постојања

 

У пoнедељак, 26.10.2015., у свечаној сали Центра за културу прославили смо 208. рођендан ОШ ,, Вук Караџић". Саставни део приредбе били су елементи који чине живот, лепота и моћ уметничке и народне поезије, животност и сликовитост српског језика, музика и плес као израз енергије у нама. Након приредбе, радници школе и наши гости уживали су на свечаном коктелу који је организован у школи.

 

 


 

 

19.06.2015.

 

Прослава матуре

 

 

 

 

 


 

27.01.2015.

 

Светосавска приредба

 

"Питам се често ко је био Свети Сава?

Мудрац, филозоф, владар, учитељ, принц.

Али он није био учитељ само једном разреду или генерацији.

Био је учитељ читавом народу кроз векове, све до данашњих дана.

Ми смо његови ученици, његов род и његова крв."

 

 

 

 


 

 

 

 

07.11.2014.

 

Дана 7. новембра 2014. године обележен је Дан примирја у Првом светском рату, а уједно и стогодишњица од тог трагичног догађаја.

 

Ученици наше школе предвођени наставником музичке културе Љиљаном Милићевић и наставником српског језика Сунчицом Крстић, а у сарадњи са Центром за културу Доњи Милановац и Савезом потомака ратника Србије 1912-1918. год., организовали су свечану академију у Дому културе.

 

Отпеване су две хорске композиције. "Марш на Дрину" и "Тамо далеко", ученици су рецитовали родољубиве песме, уручено је шест награда за најбоље литерарне и ликовне радове на тему "Моја размишљања о Првом светском рату".

 

Сви присутни су уживали у нашем програму.

 

 

 

 


 

207. година постојања

 

У петак, 24.10.2014., у свечаној сали Центра за културу прославили смо 207. рођендан ОШ ,, Вук Караџић". Саставни део приредбе били су елементи који чине живот, лепота и моћ уметничке и народне поезије, животност и сликовитост српског језика, музика и плес као израз енергије у нама. Након приредбе, радници школе и наши гости уживали су на свечаном коктелу који је организован у школи.

 

 

 


 

 

27.01.2014.

 

И ове године је ОШ ,,Вук Караџић " у Доњем Милановацу прославила школску славу Свети Сава.

 

 


 

 

 

25.10.2013.

 

У петак, 25.10.2013., у свечаној сали Центра за културу прославили смо 206. рођендан ОШ ,, Вук Караџић". Саставни део приредбе били су елементи који чине живот, лепота и моћ уметничке и народне поезије, животност и сликовитост српског језика, музика и плес као израз енергије у нама. Након приредбе, радници школе и наши гости уживали су на свечаном коктелу који је организован у холу школе.

 

 

 


 

 

25.01.2013.

 

Прослава Светог Саве

 

ОШ ,,Вук Караџић " у Доњем Милановацу је прославила школску славу Свети Сава.

После уводне добродошлице деци и гостима школе, прославу смо отворили, прекрстивши се речима - у име Оца и Сина и Светог Духа, Амин! Отпевали смо Химну светом Сави и свечаност је почела.

Направили смо приредбу од песме, мудрих Савиних речи, стихова Десанке Максимовић, Милана Ракића, светог апостола Павла, поделили награде најбољима, а све завршили веселим плесом ,,петака и шестака".

Овогодишњу традиционалну Светосавску награду у литерарном стваралаштву о светом Сави у категорији 5. и 6. разреда освојила је Јасна Маљић, а у категорији 7. и 8. разреда успех је припао ученику Немањи Новаковићу.

Најбољи ликовни портрет светог Саве насликао је ученик Младен Симоновић, а за њим следе Милан Крстић и Теодора Станковић.

27. јануара следеће године радоваћемо се истом поводу, памтећи мудрости које смо чули на приредби:

"Нема ничег истински узвишеног, вечитог, бесмртног, а да није од светог Саве.И данас нас позива на помирење са собом и другима, на свест и самосвест, на одговорност и дела у којима ћемо се препознати као људи".

 

 


 

 

21.06.2013.

 

Прослава мале матуре

 

У петак, 21.06.2013.год., генерација матураната `98. прославила је матуру у холу школе. Пре тога, у Центру за културу обављено је свечано уручење диплома и сведочанства.

 

Много емоција, осмеха, по која суза обележили су последње колективно дружење. Са ове тачке крећемо даље стазама којима нас живот зове, носећи у срцу свој град, пријатеље, сећања...

 

 

 


 

 

27.01.2012.

 

Светосавска приредба

 

 

 

 

 

Светосавска приредба у издвојеном одељењу Мосна