Реални сусрети

 

 

03.02.2015.

 

У уторак, 03.02.23015. године, у 17 часова, у кабинету српског језика, одржана је и спроведена анкета Техничке школе из Мајданпека како би се ученици и родитељи информисали о будућим занимањима школе – презентера.

 

Директор средње школе Драгослав Јанковић је присутнима објаснио који смерови постоје, а сама анкета треба да допринесе бољем организовању наставе у Техничкој школи, уважавајући мишљења родитеља и деце.

 

ОШ „Вук Караџић“, као већ искусни у пројекту ПО, подржала је спровођење и реализацију анкете, па су догађају присуствовали представници школе домаћина: директорка Габриела Крсмановић, педагог Милица Јанковић, професор српској језика и разредни старешина 8. разреда Јелена Ћетковић и професор српског језика и координатор ПО Верица Човић.

 

 

 


 

11.4.2013. Реалан сусрет са родитељима експертима

 

Програм Професионална оријентација,поред основних пет модула, подразумева и укључивање родитеља у реализацији појединих радионица,које ће омогућити њиховој деци подршку у самосталном одлучивању о будућем занимању. Родитељи се укључују путем родитељских састанака, али и реалних сусрета, који се спроводе заједно са младима.

 

Зато је наша школа организовала реалан сусрет родитеља експерата са ученицима осмих разреда. Осмаци су, након представљања гостујућих родитеља, постављали питања. На самом почетку састанка ученици су постављали припремљена питања усвојена на радионицама ПО. Убрзо је атмосвера постала опуштена и питања су кренула спонтано.

 

Деца и родитељи су одушевљени догађајем, што смо и забележили нашим сликама и снимцима које можете да видите на сајту наше школе. Добили смо и позитивне реакције за долазак у предузећа и организације у којима раде родитељи експерти.

 

На састанку су присуствовали следећи родитељи експерти:

1. Mилутин Милошевић - хирург

2. Срећко Николић - капетан унутрашње пловидбе

3. Добрица Павловић - полицајац

4. Драгослав Јанковић - професор информатике

5. Радојка Радуловић - професор клавира

6. Будимка Алексић - васпитач

7. Лела Радаковић - дипл. фармацеут

8. Валентина Петровић - акушерска сестра

 

 

Захваљујемо се свим родитељима који су се одазвали позиву и надамо се и будућој сарадњи са њима. Такође, позивамо и све остале заинтересоване да се придруже нашем пројекту, јер смо сви на добитку: предузећа као друштвено одговорне институције и деца која добијају непосредне информације од стручњака, што им помаже у доношењу једне од најважнијих животних одлука- одабир бидућег занимања.

 

 

Хвала, Ваш По тим.

 

 


 

 

23.02.2013.

Ученици 8. разреда посетили су Техничку школу са педагогом Милицом Јанковић и упознали се са професорима и средњошколцима. Наши ученици домаћини и њихови професори су за нас припремили презентацију у вези са занимањем - машински техничар за компјутерско конструисање.

 

 

 


 

05.03.2012.

 

 

У холу ОШ "Вук Караџић" одржан колективни родитељски састанак ученика завршних разреда и њихових родитеља како би добили неопходне информације у вези са пројектом ,,Професионална орјентација на преласку у средњу школу". Састанку су присуствовали директор Габриела Крсмановић и чланови тима ПО, као и разредне старешине осмака. Након видео презентације, уследила је и демонстрација једне од радионица, коју ће ученици имати прилике да раде у самом програму. Ученица 8-1 Марија Адамовић је интервјуисала своју наставницу географије Светлану Бузгановић, а затим је питања постављала једном од присутних родитеља, који нам је представио своје занимање биолога. Утисци су били веома позитивни. Пошто су обавештени о самом програму ПО, родитељи ће до краја ове недеље предати сагласност да ли су заинтересовани да допусте свом детету, а нашем ученику, учешће у овом програму. Ево, неколико фотографија тог догађаја.