Обавештења

Обавештење

Савиндан

Обележавање школске славе  прошло у складу са епидемиолошким мерама

Ове године је колектив наше школе своју славу прославио онако како је то дозвољавала епидемиолошка ситуација. Ради безбедности деце, али и целокупног особља, изостало је свечано обележавање школске славе са пратећим јавним књижевноуметничким активностима и осталим почастима. Уместо тога, овог пута школски празник обелен је скромно, присутвом колектива и школског хора на јутарњој литургији у градској цркви, где се секао колач у част Светог Саве. Ради избегавања стварања сувишне гужве, долазак деце био је необавезан и на добровољној бази. Поред школског хора, деца су свој допринос у обележавању школске славе дала у виду ликовних и литерарних радова.

  1. јануар 2021. године

Обавештење

Обавештење

Толеранција

 

,, Деце има разне, ал свако дете је  личност. Разлике нису казне, у разликама је наша сличност.“

   

Толеранција, мој избор! Међународни дан толеранције обележен у нашој школи!

Сваке године, 16. новембар се обележава као Међународни дан толеранције, јер је тада потписана „Декларација о принципима толеранције“, од стране држава чланица УНЕСКА. Циљ обележавања Међународног дана толеранције био је да сви заједно треба да градимо културу мира и разумевања, да радимо на стварању отвореног и толерантног друштва које уважава различитост и свима пружа једнаке шансе и могућности.

Прочитајте рад једне ученице наше школе.

Обавештење

Европски дани језика

Европа је богата језицима – постоји преко 200 европских језика,  као и многи други језици које говоре грађани пореклом из других земаља. Ову чињеницу важно је препознати, користити и чувати. Учење језика од користи је и младима и старијима – никада није касно да се научи нови језик и ужива у могућностима које то отвара. Чак и ако знате само пар речи језика земље коју посећујете (рецимо на одмору), можете склопити нова пријатељства и успоставити контакте. Учење других језика је један од начина унапређења међусобног разумевања и превазилажења културолошких разлика.

            26.09.2020. године обележен је Европски дан језика. Ученици су гледали презентацију о Европском дану језика, решавали језички квиз и направили су хамер, на коме су нацртали заставе европских земаља и написали како се на ком језику каже здраво (преводимо на google translate https://translate.google.com/?hl=sr и пуштамо изговор речи).