Обавештења

Обавештење

Дечја недеља - од 4. до 10. октобра - Дете је дете да га волите и разумете

Дечја недеља у нашој школи

Обавештење

Обележен је Дан Сектора за ванредне ситуације и слава ватрогасаца-спасилаца

У петак, 17.9.2021. године, школу је посетила ватрогасно-спасилачка јединица из Доњег Милановца. Тог дана ватрогасци широм земље славе Пресвету Богородицу, њихову заштитницу.

            Ученици од првог до четвртог разреда имали су прилику да слушају предавања и искуства ватрогасаца Станислава Миљковића, Михајла Марковића и Немање Делије.

            Млађи основци су сазнали како да реагују у случају поплаве, земљотреса, како настаје и како се гаси пожар, као и који је број телефона ватрогасно-спасилачке јединице. Такође, имали су прилику да се упознају са опремом ватрогасаца и ватрогасним возилом, да погледају шта се све у њему налази и како се користи водени топ.

            Ученици су радо учествовали у овој активности, а ватрогасци су били расположени да одговарају на сва дечја питања.

Обавештење

Савиндан

Обележавање школске славе  прошло у складу са епидемиолошким мерама

Ове године је колектив наше школе своју славу прославио онако како је то дозвољавала епидемиолошка ситуација. Ради безбедности деце, али и целокупног особља, изостало је свечано обележавање школске славе са пратећим јавним књижевноуметничким активностима и осталим почастима. Уместо тога, овог пута школски празник обелен је скромно, присутвом колектива и школског хора на јутарњој литургији у градској цркви, где се секао колач у част Светог Саве. Ради избегавања стварања сувишне гужве, долазак деце био је необавезан и на добровољној бази. Поред школског хора, деца су свој допринос у обележавању школске славе дала у виду ликовних и литерарних радова.

  1. јануар 2021. године

Обавештење

Пријем првака 17.06.2021.

Сваке године се у нашој школи организује пријем првека, тако да смо и ове године примили нову генерацију ђака првака. Уписани су у нашу школу у наредну школску 2021/22.годину. Пре самог уписа, као и сваке године педагошко-психолошка служба одради свој део посла. Након што су обавили здравствене прегледе, они су по позиву долазили у нашу школу, појединачно, уз пратњу родитеља, да би обавили разговоре и урадили потребне тестове или испитивања, пред полазак у школу. Педагог и психолог наше школе би после обављених разговора, дали своје мишљење сваком детету и онда би они са том прикупљеном документацијом могли да се упишу у први разред. Све то је урађено и ове школске године и у први разред уписано је 15 ученика.

   Када се одраде ове техничке ствари око уписа, закаже се датум за свечани пријем првака, када се одржи приредба тим поводом, коју припремају ученици четвртог разреда са својом учутељицом, која прима будуће прваке, као нову генерацију својих ђака. Ове године та  свечаност је оджана 14. јуна  са почетком у 17сати, у холу наше школе. Свечаном пријему првака поред будућих првака и четвртака, који су реализатори програма са учитељицом, присуствују учитељи, педагог и директор школе и родитељи. Том скупу се најпре обратио директор наше школе, затим и учитељица будућих првака, а онда су ученици четвртог разреда извели припремљени програм. Показали су шта су све научили за ове четири године, тако да су: рецитовали, глумили у скечевима, читали своје саставе, певали и свирали на металофону. На крају су ученице четвртог разреда плесале уз пему коју су одабрале, а приредба је завршена заједничком песмом о другарству четвртака и будућих првака. Четвртаци су пре извођења позвали и будуће прваке да им се придруже, јер и они знају песму и заједно су је отпевали. Уживање је било обострано, а уживали су и сви присутни. Приредба је била баш лепа и свима се допала, а четвртаци су то извели као прави професионалци. После приредбе, учитељица се поздравила са осталим гостима и захвалила својим четвртацима, а прваке позвала да заједно пођу до њихове будуће учионице. Са њима су пошле и њихове васпитачице. У учионици су имали мало пслужење (грицкалице и сокове), а учитељица је прозивала сваког посебно, да се са њима упозна и уручила је сваком поклон који им је школа спремила (по две сликовнице и школске свеске, оловке,бојице,блок и др.школске потребштине). Они су се затим представљали и  рецитовали или певали они кји су то желели. Дружење је било лепо, на обострану радост, а затим су сви задовољни отишли кућама.

  Ове школске године пријем првака је био заиста леп и сви су се потрудили до овај свечани чин  добије на значају и вредности и буде један од оних тренутака у животу који се заувек памте.

Обавештење

Толеранција

 

,, Деце има разне, ал свако дете је  личност. Разлике нису казне, у разликама је наша сличност.“

   

Толеранција, мој избор! Међународни дан толеранције обележен у нашој школи!

Сваке године, 16. новембар се обележава као Међународни дан толеранције, јер је тада потписана „Декларација о принципима толеранције“, од стране држава чланица УНЕСКА. Циљ обележавања Међународног дана толеранције био је да сви заједно треба да градимо културу мира и разумевања, да радимо на стварању отвореног и толерантног друштва које уважава различитост и свима пружа једнаке шансе и могућности.

Прочитајте рад једне ученице наше школе.

Обавештење

Европски дани језика

Европа је богата језицима – постоји преко 200 европских језика,  као и многи други језици које говоре грађани пореклом из других земаља. Ову чињеницу важно је препознати, користити и чувати. Учење језика од користи је и младима и старијима – никада није касно да се научи нови језик и ужива у могућностима које то отвара. Чак и ако знате само пар речи језика земље коју посећујете (рецимо на одмору), можете склопити нова пријатељства и успоставити контакте. Учење других језика је један од начина унапређења међусобног разумевања и превазилажења културолошких разлика.

            26.09.2020. године обележен је Европски дан језика. Ученици су гледали презентацију о Европском дану језика, решавали језички квиз и направили су хамер, на коме су нацртали заставе европских земаља и написали како се на ком језику каже здраво (преводимо на google translate https://translate.google.com/?hl=sr и пуштамо изговор речи).

Обавештење

Распоред часова по групама преузмите овде

Нови календар образовно-васпитног рада